simona.bucuraoprescu@cdep.ro

Am fost onorată să particip la un eveniment găzduit de Familia Regală a României pentru a marca împlinirea a 143 de ani de relaţii diplomatice între Statele Unite şi România.

Familia Regală a României

Distribuie articol

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram

Am fost onorată să particip la un eveniment găzduit de Familia Regală a României pentru a marca împlinirea a 143 de ani de relaţii diplomatice între Statele Unite şi România. Evenimentul s-a desfășurat în prezența ambasadorului SUA la București, doamna Kathleen Ann Kavalec.

SUA au fost printre primele țări care au stabilit legături diplomatice cu țara noastră, susținând o Românie puternică și independentă. Iar astăzi parteneriatul și prietenia dintre țările noastre sunt mai strânse ca niciodată. Împărtășim idealuri comune, iar deschiderea internaţională şi alianţa transatlantică ne definesc istoria prezentă!

La data de 11 iunie 1880, guvernul american a acreditat ca reprezentant pe lângă guvernul lui Carol I pe Eugen Schuyler în calitate de Agent Diplomatic şi Consul General al S.U.A. în #România, acesta fiind primul #diplomat american de carieră numit în ţara noastră. Data oficială a stabilirii relaţiilor diplomatice este considerată 14 iunie 1880, data numirii oficiale a lui Shuyler.

În documentul de acreditare remis suveranului român SUA menţionau recunoaşterea deplină a suveranităţii şi independenţei României. Diplomatul american şi-a stabilit reşedinţa la Casa Capșa, el fiind unul dintre primii americani deţinători ai titlului de doctor în filosofie și care cunoştea limba română. El a fost ales ulterior şi membru al Academiei Române de Ştiinţe. Eugen Schuyler a prezentat oficial scrisorile de acreditare lui Carol I în funcţia de Însărcinat cu Afaceri şi Consul General în România, la 25 ianuarie 1881.

Citeşte mai multe articole

viitorul Europei
Blog

Împreună pentru viitorul Europei!

Viitorul Europei trebuie să fie unul plin de respect pentru fiecare om! Este momentul acțiunii care să aducă bunăstare și echitate. Trebuie să ne pregătim