simona.bucuraoprescu@cdep.ro

Simona Bucura-Oprescu, întâlnire cu Excelența Sa Dr. Peer Gebauer, Ambasador al Republicii Federale Germania în România.

Simona Bucura-Oprescu

Distribuie articol

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, s-a întâlnit astăzi cu Excelența Sa Dr. Peer Gebauer, Ambasador al Republicii Federale Germania în România.

România și Republica Federală Germania împărtășesc valori comune, iar relațiile bilaterale sunt strânse inclusiv din punct de vedere al domeniului muncii. Germania este cel mai mare investitor străin din România, iar în Germania lucrează peste 200.000 de muncitori sezonieri, alți circa 500.000 având contracte de muncă pe perioade mai lungi.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu și Ambasadorul Peer Gebauer au stabilit în cadrul întâlnirii de astăzi că este nevoie de o corelare mult mai bună a politicilor privind piața muncii, politici care să fie pro-active și să aducă plus-valoare ambelor state. În acest sens se va intensifica și diversifica la nivel de experți cooperarea dintre Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Federal din Germania, inclusiv la nivelul instituțiilor subordonate.

Unul dintre obiective este acela de a îmbunătăți situația muncitorilor sezonieri români în Germania, iar în acest sens va fi realizată o foaie de parcurs comună. De asemenea, va fi intensificată campania de informare pentru românii care lucrează în Germania, astfel încât aceștia să își cunoască mult mai bine drepturile în raport cu angajatorii lor. Discuțiile au vizat și eforturile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale de a elabora o reformă adecvată a sistemului de asistență socială pentru ca persoanele vulnerabile să fie cât mai bine protejate.

În acest sens se lucrează deja la o lege care în curând va fi pusă în transparență decizională, după care se va merge cu aceasta în Parlament. Ministrul Simona Bucura-Oprescu a mulțumit Excelenței Sale Dr. Peer Gebauer pentru disponibilitatea la un dialog constructiv și s-a arătat deschisă cooperării pentru promovarea intereselor comune României și Germaniei.

Citeşte mai multe articole

viitorul Europei
Blog

Împreună pentru viitorul Europei!

Viitorul Europei trebuie să fie unul plin de respect pentru fiecare om! Este momentul acțiunii care să aducă bunăstare și echitate. Trebuie să ne pregătim